Duurzame energie

ENERGIEZUINIGE WARMTEOPLOSSINGEN

DE LOGISCHE STAP NAAR DUURZAAM VERWARMEN

Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO2 neutraal             ATAG Energion Assortiment

Er wordt volop gesproken in de media ‘over het van aardgas los’ gaan. De meningen hierover zijn verdeeld maar één ding is zeker: ‘Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO2 neutraal’.

behoud van comfort

Wij geloven in het principe <Van product naar energiesystemen>, waarbinnen diverse energievormen samenwerken en gecombineerd worden. Een cv-ketel als product, een combinatie van cv-ketel en zon met laag temperatuur verwarming (ALEC) naar bijv. een warmtepomp, al dan niet hybride. Zo worden energiesystemen verbonden, waarbij de gebruikte energie efficiënt en zuinig wordt ingezet. En niet onbelangrijk, met behoud van comfort.

Vol gas naar CO2 neutraal

Wij maken geen vooringenomen keuze over energiedrager en techniek, maar bepalen de keuze op basis van een maximale reductie van de CO2 -uitstoot tegen minimale kosten.

Van bron tot gebruiker. En hierbij wordt geen enkele samenwerking tussen energievormen uitgesloten. Alleen op deze manier gaan we ‘vol gas naar CO2 neutraal’.

Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Nederland ‘omzetten’ naar All-Electric is – lettend op de huidige omstandigheden – niet mogelijk. Dit levert problemen op in de energievoorziening, omdat het bestaande elektriciteitsnetwerk nog niet beschikt over de juiste capaciteit.

Douche WTW
Huizen worden steeds beter geïsoleerd waardoor het gasverbruik voor verwarming van de woning steeds lager wordt. Het tapwaterverbruik neemt echter toe. Er wordt veel meer en langer gedoucht. In een goed geïsoleerd huis is meer gas nodig voor het tapwater dan voor de verwarming van het huis. Het energieverbruik voor het verwarmen van tapwater kan verregaand worden teruggebracht door warmteterugwinning uit het douchewater. Voor terugwinning van warmte uit douchewater met een hoog rendement en met een dubbele scheiding tussen afvalwater en leidingwater is een douchewaterwisselaar ontwikkeld.

Met behulp van de Douchepijp-WTW wordt de koudwateraansluiting naar de ketel en/of douche voorverwarmd. De CV-ketel hoeft op minder dan de helft van het vermogen te werken tijdens het douchen. Een woonhuis kan per jaar 160-320 m3 aardgas besparen.

2014-03-24 15.13.53    2014-03-31 15.20.11